Centrul Transfrontalier de Hosting si Sprijin in Afacer

Centrul Transfrontalier de Hosting si Sprijin in Afaceri

Postat de: admin Ultima actualizare: Miercuri, 05/09/2012 6396 Vizualizari

Centrul Transfrontalier de Hosting si Sprijin in Afaceri al IMM-urilor din judetul Timis si din districtul Banatul de Sud

În prealabil a fost stabilit un colectiv mixt de specialişti inclusiv din cadrul echipei de proiect, numit de către coordonatorul de proiect. Colectivul are în componenţă asistenţii manager de proiect şi câte un consultant jurist, din partea fiecărui partener. S-a realizat organizarea unui colectiv specializat pentru înfiinţarea Centrului şi convenirea unui program comun de activitate, cu asigurarea condiţiilor optime de comunicare şi coordonare între membrii acestuia.

Pe durata implementării proiectului, sunt găzduite în prezent gratuit, timp de 4 luni de zile, 6 IMM-uri sârbe în Timişoara şi 4 IMM-uri româneşti în Alibunar. Acestea sunt:

 • din Serbia: PREGIS D.O.O., NADEZDEA D.O.O., GRANT-COMMERCE D.O.O., DALU MARE D.O.O., SARMISEGETUZA D.O.O.
 • respectiv din România: S.C. DENCARO S.R.L., S.C.REBINA BIO-ENERGIE S.R.L., S.C. ELECTRO-RECORD S.R.L., S.C. EN DETA-IL S.R.L.

S-a depăşit numărul de firme cu care s-au încheiat şi contracte în vederea găzduirii gratuite în prima serie pilot, deoarece echipa de proiect împreună cu membrii GICOP au dorit ca să se poată verifica şi consecvenţa firmelor antrenate pe toată perioada celor 4 luni.

S-a avut in vedere amenajarea în regie proprie a unor incinte deja existente în Timişoara şi în Pancevo/Alibunar, proprietate ale partenerilor de proiect, în vederea asigurării desfăşurării activităţii de hosting.

S-a realizat o bază de date comună a Centrului, cu interconectarea la cele existente ale organizaţiilor partenere şi/sau ale instituţiilor/autorităţior interesate precum şi realizarea unui WEB site propriu al Centrului.

Activitatea a avut în vedere asistarea tehnică şi administrativă a derulării serviciului contractat de realizare a sistemului informatic de lucru în reţea pentru managerii firmelor, care au fost găzduite şi a bazei de date, de interconectare a acesteia cu alte baze de date,etc.

De asemenea s-a convenit asistarea tehnică şi administrativă a derulării serviciului contractat de realizare şi operaţionalizare a paginii WEB. S-a stabilit ca întreţinerea şi actualizarea bazei de date, medierea unui forum al utilizatorilor,să fie realizate ca activităţi aplicative ale studenţilor de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Ioan Slavici. Site-ul va facilita schimbul de experienţă dintre IMM-uri şi microîntreprinderi; numărul de accesări ale web-siteului şi ale bazei de date vor fi contorizate.

Site-ul este găzduit pe pagina www.islavici.ro, propriu Fundaţiei pentru Cultură şi Învăţământ Ioan Slavici, cu un link special Programul de vecinătate România-Serbia Pe site se regăsesc toate informaţiile referitoare la proiect (participanţi, activităţi, rezultate etc.). Universitatea "Ioan Slavici" a asigurat încărcarea informaţiilor pe site-ul proiectului;

Activităţile Centrului:

 • Pe durata implementării proiectului, sunt găzduite gratuit, timp de 4 luni de zile, 4 IMM-uri din Serbia în Timişoara şi 2 IMM-uri româneşti în Alibunar.
 • Anual pot beneficia de hosting şi sprijin în afaceri minim 12 firme din Serbia şi 6 firme româneşti. În cazul în care experienţa primei serii o impune, termenul perioadei de hosting poate fi extins la 6 luni de zile.
 • La cerere, pe parcursul perioadei de hosting, se poate oferi cazare la tarife preferenţiabile pentru managerii/angajaţii firmelor sârbeşti în cadrul spaţiilor hoteliere (MARA, MOARA CU NOROC), deţinute de aplicant. Aplicantul va oferi, pe o durată de 3 ani de zile, reduceri cu 50% a tarifelor practicate pentru spaţiile de cazare.
 • În afara firmelor găzduite de Centru de Hosting, terţii interesaţi se pot înscrie (abona), iar, contra unei sume modice vor putea beneficia de unele servicii oferite de Centru. Taxele vor fi destinate exclusiv întretinerii site-ului, a bazei de date si acoperirii costului funcţionării Centrului de Hosting.

Servicii specializate:

 • servicii de asistenţă în afaceri pentru inovare şi transfer tehnologic;
 • servicii de informare tehnologică, audit tehnologic, veghe şi prognoză tehnologică;
 • servicii de asistenţă şi consultanţă pentru realizarea de modele experimentale şi prototipuri;
 • servicii de asistenţă şi consultanţă pentru exploatarea drepturilor de proprietate intelectuală;
 • servicii de asistenţă şi consultanţă în domeniul legislativ la nivel naţional, european şi internaţional.

Servicii de asistenţă::

 • obţinerea de fonduri în cadrul unor programe naţionale şi internaţionale;
 • identificarea partenerilor din mediul universitar şi de cercetare;
 • asigurarea accesului la baze de date specializate;
 • informare cu privire la priorităţile naţionale, regionale şi locale;
 • Publicaţiile realizate în cursul derulării proiectului vor fi îmbunătăţite şi actualizate în cadrul activităţii Centrului, ţinând cont de toate modificările legislative intervenite în reglementarea mediului de afaceri european, român şi sârb şi vor putea fi achiziţionate contra cost de cei interesaţi;
 • În cazul în care va exista interes faţă de Anuarul celor 100 de importanţi exportatori/importatori din zona transfrontalieră în această publicaţie se va putea oferi contra cost spaţiu publicitar.

 

Pentru mai multe detalii accesati siteul proiectului: http://www.cthsa-timis-serbia.ro

inapoi la top